Dobrodošli, posetioče! [ Registracija | Prijavarss

 

dogovor 

Konzilium

Konzilium

Opis

Nestvarno dobar bend!

Kontakt
www.brankotrijic.com

Fb

https://www.facebook.com/pages/KONZILIUM/294377645000

https://www.facebook.com/branko.trijic

Bend „Konzilium“ oformljen je 2003. godine u sastavu studenata Amsterdamskog Konzervatorijuma.(Branko Trijić-gitara, Asaf Rabi – bas, Flin fan Hemen – bubanj). Osnivač i gitarista Branko Trijić 2007. godine ponovo okuplja bend koji sada čine muzičari sa domaće muzičke scene. Izdanje “Konzilium uživo” predstavlja audio snimak koncerta održanog u Kulturnom centru Beograda 23.12.2007. u okviru festivala „Decembar svira džez“. To je ujedno i prvi nastup benda Konzilium u toj postavi.
Muzika koju sviraju nastala je kao spoj svih individualnih kvaliteta muzičara u bendu, kao i raznovrsnih pravaca kojim barataju. Kroz prizmu džez izraza, preko srpske i makedonske, pa sve do irske i afričke tradicionalne muzike bend funkcioniše na visokom interaktivnom nivou gde su zapravo talenti svih podređeni funkciji u datoj kompoziciji,ili kao pratnja solisti.
Novina u postavci instrumenata je odsustvo kompleta bubnjeva koji su zamenjeni dvojicom perkusionista što celom zvuku daje lakši izraz.
Autor većine numera je Branko Trijić,a njihov nastanak je vezan za godine studija u Amsterdamu. Značajno je pomenuti saradnju sa njujorškim basistom Patris Blanšardom (Patrice Blanchard) u stvaranju numera „000″ i „2+2=5″, kao i uticaj R.M. Točka.

Članovi benda su:
Branko Trijić, diplomirao je 2004. na Amsterdamskom konzervatorijumu za Džez muziku gde i osniva bend „Konzilijum“ . Od 2006 aktivan je na domaćoj sceni sarađujući sa mnogim imenima iz sveta džez, pop i rok muzike (Vasil Hadžimanov, bubnjar Marko Đorđević, Deca loših muzičara i dr.).

Marko Kuzmanović, bubnjar (na albumu svira doboš i činele) poznat po saradnji sa mnogim imenima na domaćoj sceni,takođe pohađao Amsterdamski Konzervatorium, važi za jednog od najboljih studijskih muzičara u zemlji.

Miroslav Tovirac, iz Republike Srpske, multiinstrumentalista ,pored bas gitare svira i gitaru i bubnjeve. Od 2007 aktivan na beogradskoj sceni..

Bogdan Đukić, violinista i perkusionista, trenutno živi na relaciji Beograd – Toronto. Po završetku Kraljevskog Kanadskog Konzervatorijuma počinje saradnju sa mnogim sastavima različite muzičke orijentacije, kao i u domenu filmske muzike („Full Frontal“).Aktivni je član sastava „Bowfire“ sa kojim nastupa širom sveta.

Relja Svilar, perkusionista, takođe sarađuje sa mnogim imenima domaće scene i saradnik je u produkciji predstava za veliku scenu Narodnog pozorišta.

Aleksandar Grujić, trenutno na post-diplomskim studijama u Holandiji, odsek za džez muziku, diplomirao klavir na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada u domenu klasične muzike kao solista i nastupajući u različitim kamernim sastavima.

Ostavi Odgovor

Da postavite pitanje u vezi ovoga oglasa, dovršite formular ispod i pošaljite poruku autoru oglasa.

Informacije o objavljivaču

  • Objavio: Cemalovic
  • Član od: april 16, 2013

Ostali oglasi od Cemalovic

Zadnji objavljeni oglasi od Cemalovic »