Dobrodošli, posetioče! [ Registracija | Prijavarss

Revolucija! Manu Chao na Egzitu!

| Najave koncerata | april 9, 2015

Revolucionarni muzičar, aktivista i jedan od najvažnijih glasova svetske muzike Manu Chao, održaće novi nastup na glavnoj bini Egzit festivala u subotu, 11. jula.

Sedam godina od prethodnog koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna bina bila tesna za 35.000 fanova koji su horski pevali i skakali u ritmu Radija Bembe, Manu se vraća na proslavu 15. rođendana Egzita sa La Venturom, koju, pored njega, čine još gitarista Madjid, basista Gambeat i bubnjar Garbancito.

Ova turneja La Venture biće pojačana sa još dva duvača, a set listu pored najvećih himni kao što su „Clandestino“, „Rainin’ In Paradize“, „Mi Vida“, „Politik Kills“ ili „Mala Vida“, činiće i brojna iznenađenja, neobjavljene pesme, a ponekad i obrade legendi poput Bob Marlija. Manu je prošle godine nastupao na najvećim svetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a nedavno je održao i nekoliko stadionskih nastupa u Argentini i Kolumbiji.

Preko pet miliona prodatih primeraka samo za albuma „Clandestino“ svedoče o Manuovoj univerzalnosti. To dodatno potvrđuje činjenica da je i Robi Vilijams obradio pesme „Bongo Bong“ i „Je ne t’aime plus“, te uz produkciju Marka Ronsona i prateće vokale Lili Alen, objavio ih kao jednu pesmu na albumu „Rudebox“.

  

Ostavi Odgovor